Headlines News :
Home » » mampu ke nak beli natang ne???

mampu ke nak beli natang ne???

Written By Zul Fikri on Tuesday, March 23, 2010 | 12:49 AM

Salam sume blogger yg di kasihi...kali ne aku cte psal haian gak..tp x cam sblum2 ne..asyik mampus2 je..aku pn jadi tkut gak..hahaha...kali ne aku cite kit psal dorg punye price..jom la usha kit...



Kucing bengal....

Harga: $800 ke $3000

Kucing bengal..bkan kucing sengal taw!!..kecian beliu..kang namgis lak..kucing ne merupakan kucing yang baka kacuk (bahasa len adalah dikawinkan..paham2kan..hihi) kan antara kucing peliharaan yang berwarna hitam dan berbulu pendek dengan kucing asian leopard...



Masaque salji..mnyet salji

Harga: $3,500

Masaque salji ne spesis monyet gak..akibat suka sangat men salji..cam tu lah akibatnye..haha..merupakan spesis monyet yang paling kecil dengan jangka hayatnya lbih dari 25 taun dan tidak mempunyai bulu dimukanya yang berwarna merah...



Anjing cina gondol berjambul....

Harga: $4,000 ke 5,000

Haaa...jngan korunk gelak lak ble bce name haiwan ne...tkut teguris hati dye nanti..hahaha...tp aku da gelak awal2 lg ble bce nama dye ne...anjing ne mempunyai berat kira-kira 5 hingga 12 paun dan dia amat menarik..mnarik???? pe kata korunk???...peka dan jinak sngat...



Monyet tupai...

Harga: $4,000

Nk taw npe dye monyet tupai..bkan sbab di kacukan ngan tupai..tp sbab saiz je same ngan saiz tupai neh..dikenali sebagai haiwan yang jinak, penyayang, dan cool. Sbab ciri2 special ne lah haiwan ne mendapat permntaa yang bnyak, walaupun haiwan ne masih ramai..tp sesetngah negara larang haiwan ne di bela...



Kucing savana...

Harga: $4,000 ke $10,000

Same gak cam kucing sengal 2...eh..sori erk..kucing bengal lah..dikawinkan antara kucing serval afrika dan kucing biase xpn kucing jalanan...



Mona Guenon

Harga: $6,000

Macam penah tgok je si mona ne..tp kt mne ye...mona guenon hidup d habitat semulajdi di dalam hutan hujan afrika barat, tapi boleh jugak hidup di sebarang habitat semulajdi...paham tak???



Ular sawa jalur...

Harga: $10,000

Nak taw npe mahal sgt...haa..belang atau jalur kt atas bnan beliu 2..2 je..hihi



Hyacintha macaw...

Harga: $6,500 ke $12,000

Merupakan haiwan belaan paling femes...mahal wooo...



Chimpanzi...

Harga: $60,000 ke $65,000

Yang ne aku toksah habaq la..msti korunk knal sngat2 ngn encik cimpanzi neh..ptot lamahal nk mampus



Anak singa putih...

Harga: 138,000

Haiwan ne mendpat ranking first sebgai haiwan pling mahal..merupakan sesuatu yg amat jarang skli di temui disebabkan oleh genetik resesif dan ia tidak id iktiraf sebgai haiwan albino, sme je cam singa biase tp bulu luaran dan klit dye tak sme..sbab 2 mahal kot....

Share this post :

+ comments + 62 comments

March 23, 2010 at 1:12 AM

x jadi beli ar bro.duit tggal ciput

March 23, 2010 at 4:15 AM

anak singa putih tu cuteeee!!!

rasa macam nak cubit2 je hidung dia...hehe...

patutla harga dy mahal!

March 23, 2010 at 4:19 AM

Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

uhhhhhh ade harga lah upanya..... mahalnya harga nya tu.....

"Tiadalah (haiwan) yang melata di bumi dan tiada pula burung yang terbang dengan dua sayapnya melainkan semuanya itu umat seumpama kamu juga" Surah Al-An'aam 38

March 23, 2010 at 4:29 AM

Ya Allah..kucing tu..paling cntik..comelll..suke sgt2..hehehehe..

March 23, 2010 at 11:34 AM

teringin nk bela anak singa, kucig bengal, ular...huhu..tp kna jaga diri sndiri dlu ler nmpknya..angan2 jer....

smua kiutt...hihi


p/s: bela anak singa tu kira high class la....

March 23, 2010 at 11:36 AM

mahalnye.. anak singa putih nie...
ishh.. cute lorh kucing tu..
tapi tade dwet nak beli...
nak beli kene apply loan..
hahahaaaaaa...
takde koje lah...

March 23, 2010 at 1:02 PM

nk baby singa putih tu .. u belikan tok i . boley ? huk3 .. follow me too

March 23, 2010 at 2:56 PM

like the kucing bengal.. :) cam mini tiger

March 23, 2010 at 2:57 PM

adoi, kenapa mahal sgt sik? pfft. hehehe..

March 23, 2010 at 6:57 PM

rase nk bela je ank singa putih.. hiks~

March 23, 2010 at 8:26 PM

aduhai, tu baru beli haiwan, belum kira duit bab makanan, tempat tinggal, rawatan dan segala bagai. nnti kalau aku kaya raya aku beli kucenn tu, comel sesangat!

March 23, 2010 at 9:20 PM

Anjing cina gondol berjambul mmg pandai posing..

tergoda si cipanzi..

agagagaga

March 23, 2010 at 9:27 PM

aku pungut kucing tepi jalan. Percuma. x perlu bayar apa2.. :)

March 23, 2010 at 9:38 PM

ko ni mmg minat natang ke...
hahhaha...cute mute la...
mcm aku cute...
hahahha

March 23, 2010 at 10:03 PM

"pe kata korunk???"

hahaha xmenarik pun hanjeng itu :(

kat mata sayalah

March 23, 2010 at 10:19 PM

cntik but mhl woo..
:)

March 23, 2010 at 10:23 PM

alo lo.omellah,sume benatang2 nih.tlg belikan kuchen leopard tuh.ahaks ahaks

March 23, 2010 at 11:04 PM

mesti mampu bela haiwan ni, yakin boleh bro :D

March 23, 2010 at 11:12 PM

mak aihhh..
mahal nya..
kompom tak beli..
lebih rela buat shopping2..
:D

March 23, 2010 at 11:29 PM

hehe , kiteorg ade beangal 2ekor , marble beangal and strippes marble -beangal , 2ekor lagi grey marble-beangal and black marble-beangal. hehe . nnt kite bg awak tgk pics beangal ea . hehe

March 23, 2010 at 11:57 PM

semahal wang hantaran ;P

March 24, 2010 at 12:07 AM

xsuke bela hewan walaupom mereka kiut. baik bela teddy bear bsr. xpyh nk jaga2

March 24, 2010 at 12:45 AM

ya ampun sumpah comey gila ank singa toh.

March 24, 2010 at 1:10 AM

kucing ala leopard nie mmg comel gila..tpi mahal la pulak..

March 24, 2010 at 3:00 AM

anak rimau tu cam menarek je..tapi bila dh besar..tak ke bahaya?

March 24, 2010 at 3:54 PM

kalau kucing parsi bape ek price die?
:))

March 24, 2010 at 8:24 PM

chummel nye singa putih tuh... geram.... :)

March 24, 2010 at 9:58 PM

harga cipanzi 2 xleyh kurang ke? hahaha. comey jerw!

March 24, 2010 at 10:03 PM

anak singa putih satu!!!
mahal n cute

March 24, 2010 at 10:27 PM

nak kucing hutan tu satu~

March 24, 2010 at 11:40 PM

alahai...jatuh cinta pandang pertama dgn harimau putih tuh eh silap anak singa putih tu...kiutttt!!!!!
tanak beli nak culik!

March 25, 2010 at 12:04 AM

salam saudara..
mahalnya..last bela hamster je la..murah dan comel..

March 25, 2010 at 12:53 AM

aku rasa kt Malaysia ni bukan leh bela haiwan2 eksotik mcm ni. Huhu..kalau x, aku nk gk bela ank arimauuu... comei gile. dah besar leh jd body guard depan umh. :))

March 25, 2010 at 12:56 AM

tuuu diaa...harga die..kemain mahal ag..

March 25, 2010 at 1:08 AM

aku tgok la kan..
lam ramai2 msti mnat ngn singa ne...
xpe2...klau aku da duit la kan..t aku adiah kt korunk sume ye..huhu

March 25, 2010 at 1:39 AM

suke nor cte psl natang..(:

March 25, 2010 at 5:09 AM

Anjing cina gondol berjambul..

pegh.. hodoh gile nama.. hahaha

March 25, 2010 at 7:51 AM

comelnya harimau putih tu.. =]

March 25, 2010 at 8:03 AM

buruk gila anjing tu
poodle comel lagi kot

March 25, 2010 at 1:17 PM

mahal2 erk binatang nih..
comey harimau putih tuh..tp ley ke bela sampai ye beso?
huhu~

March 25, 2010 at 1:50 PM

tensen2 tgk haiwan di sini.. :) blow my breath here. huhhh!!

thanks for ur "lepaking" at my belog~

singgah la lg.. n doakan saye. tqvm

March 25, 2010 at 3:40 PM

banyak nye binatang yg hang nak beli?? nak simpan kat mna nanti... hehehe

March 25, 2010 at 9:45 PM

nak beli anak singa la..so cute..

March 25, 2010 at 11:48 PM

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhhh ade binatang di bawah perlindungan CITES lah.... tak boleh diperdagangkan... kena jumpa Jab.perhilitan

March 26, 2010 at 2:12 PM

mak aiii punye mahal....
xsnggop den nk beli...

March 26, 2010 at 4:29 PM

nak kucing bengal take away bukan makan sini.. hehehe.. cumel2.. cumel gak si albino tu.. :)

March 26, 2010 at 11:02 PM

gua beli ikan guppy jer bro

March 27, 2010 at 10:14 PM

kalo nak bela kucing, usha jek tepi2 jalan ke...kan banyak kucing terbiar...amek je la...hahaha


thanx follow blog saya...

March 28, 2010 at 7:05 PM

wa...anak singa putih..nak.huhuhu

March 29, 2010 at 3:44 PM

Mona Guenon tu tak silap aku nama saintifik dia babon la kan?.. :-P pepandai jer aku. huhuhuh.. anak singa putih tu kecik2 jinak la. dah beso silap2 makan tuan plak nanti.

http://wanshah87.blogspot.com

March 29, 2010 at 4:26 PM

nk kucing sengal seketul..huhu..comei kucing

March 29, 2010 at 5:44 PM

salam~

hehehe... nak yg ular sawa jalur tu... sgt2 cantik... tp kena tnggu den kaya dulu... :p

thanx 2 b my follower... :)

March 29, 2010 at 6:17 PM

hah....comel nye.!!!!!!!

March 29, 2010 at 6:49 PM

PumpkinBee teringinkan kucing Bengal tu...
tapi harga memang buat mata jadi juling...
=____=

March 29, 2010 at 7:20 PM

wah..mahal2 ye harganya...bela kucing siam jela..haha

March 30, 2010 at 11:55 AM

nak tergelak tgk binatang2 nehh..hak3.

March 30, 2010 at 2:54 PM

Mahalnya Zul, menatang2 tu.Orang susah, nak makan pun tak cukup.

March 30, 2010 at 5:04 PM

ouh..cimpanzi mmg mahal eh? ekekek..anak singa + kucing tuh super-duper comel ^_^

April 12, 2010 at 10:52 PM

kte ade kucing bengal gemok gile2..wakaka

kiuuuuttnye anak singa putih...eee kiut sesgt. ular tu pun cantek tp euuww :p

April 14, 2010 at 10:35 PM

comeynya suma...=)...belikan saya singa putih tue bleh??hiihihihih

April 17, 2010 at 8:21 PM

mak datok!!
baik sesangat lah kalau buku tu aku buat benda lain.Haha.Kang kalau aku yang menjaga.Bukan jadi haiwan lagi dah.Jadi santapan aku.huhu.Kijamnya aku.

May 6, 2010 at 11:49 AM

salam..
na2 kcing bengal., mnyet slji., cimpanzi ngn singa ptih tu...
sngt2 comel... :)
kuasa ALLAH SWT mmg hbat.. :)
wassalam..

Post a Comment
 
Support : 8Share lah! | ChurpChurp | Gush Ad lah!!
Copyright © 2014. Echo News Portal - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger