Headlines News :
Home » » HIV...adakah kite still selamat????

HIV...adakah kite still selamat????

Written By Zul Fikri on Sunday, May 2, 2010 | 5:08 PM

Cara terbaru menyebar kuman HIV

Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum
membacanya... Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif
seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen
Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau
telah
merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila
berhati-hati... Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum
penyuntik yang telah digunakan penagih

1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai
selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi
pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini
kemudiannya terdedah akibat ombak.

2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan
penagih.Terdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yg tak berdosa telah
tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur &
kemudiannya didapati HIV positif.

3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang
terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa
sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan
nota berbunyi 'Welcome to the real world, you are now HIV positive' .
Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat
virus HIV. Ianya berlaku di Hawai jadi berhati-hati... ...

4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan
penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling, mesin air minuman...
jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul
tempat mengembalikan wang syiling... .mungkin terdapat jarum penyuntik di
dalamnya.

5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya
meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis
dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan
mayonis & sos Order di tempat lain. Ini adalah nyawa anda. Sila
'foward' maklumat ini sebanyak mungkin kepada orang lain, especially
orang yang anda cintai, anak anda
dan sesiapa saja...

sumber: Dr Yasmin Anum Mohd Yusof
Share this post :

+ comments + 35 comments

May 2, 2010 at 5:26 PM

thanx 4 sharing,....
amat menakutkan.. kenapa nak sebarkan pd org len?? walau apa pun, berdoa moga2 kita semua di jauhkan...

May 2, 2010 at 5:30 PM

astaga. jahatnya dorang tuh.

May 2, 2010 at 6:42 PM

betul ei??
takutnya..
kat malaysia pun ada kes da ei??

May 2, 2010 at 7:01 PM

jahat la. biar dia sorg dah le kena. ni nak buat onar kat org lain yg x bersalah pulak kan?

May 2, 2010 at 8:08 PM

OMG, takutnya tengok yang last sekali tu. letak dalam burger??

bahaya nyaaa

May 2, 2010 at 9:13 PM

kena lebih hati2..bhy ada kt mana2

May 2, 2010 at 10:11 PM

di jangkiti dngn cara2 yg x espect..
mmg biadab...

May 3, 2010 at 8:46 AM

mak aii..seram ye..bkn pe effect bile kite de anak nnt..x pun effect ms kite nak kawen..kan kene ade ujian hiv..wah..

May 3, 2010 at 11:59 AM

nak belasah orng cmtu bleh tak....

gile sengal...

sy nk kuar kan entri nih kat blog...

sy copy ek...

May 3, 2010 at 12:12 PM

wah!! sesangat bahya..takutnya..

May 3, 2010 at 12:16 PM

orang zaman sekarang memang jahat dlm menyebarkan mnda2 camni, huhuhu

May 3, 2010 at 10:40 PM

good info

May 4, 2010 at 7:52 AM

wah!best²!!

May 5, 2010 at 9:58 PM

aduhhh seremmm

May 6, 2010 at 11:09 AM

salam..
na kata kjam eish xptt lak kn?
abis tu apa la yg na kata dkat pnagih2 ni?
knak2 pn jdi mngsa.. astakfirullah...

[skong kata2 +ve, moga kita dlindungi ALLAH SWT dri pkara2 mcm ni..]
wassalam..

May 7, 2010 at 9:10 PM

huh! kejamnye mnusia nih..ish3... :P perlu lebih berhati-hati lg lps ni..

May 8, 2010 at 11:44 AM

~~Selamat hari ibu~~

..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

Ibu..
Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembirra,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..
Ibu..
Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.
Sorry lama sungguh tak ziarah blog kamu maaf ye kerana kesibukan bekerja membataskan masa untuk berblog namun kita tetap kawan di alam maya..…

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

yup kejam sekali mereka ni ye.... ape lah... Mintak dijauhkanlah HIV ni..

May 9, 2010 at 9:39 AM

good info :)

May 9, 2010 at 11:03 PM

thanks for the info... sgt2 la berguna...

May 11, 2010 at 12:43 AM

satu perkongsian yang amat baik sekali.. terima kasih..

May 13, 2010 at 11:58 PM

Allah melindungi org yg baik
insyaallah

May 15, 2010 at 2:30 AM

Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang
terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa
sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan
nota berbunyi 'Welcome to the real world, you are now HIV positive' .
Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat
virus HIV. Ianya berlaku di Hawai jadi berhati-hati... ...
zalim gile yang ni..
ya allah mintak dijauhkan..

May 20, 2010 at 12:10 PM

bahaya...bahaya...tempat duduk bas pun mungkin perlu gak bagi perhatian ek..

May 25, 2010 at 8:54 PM

۞۞۞۞۞۞۞
” Salam dihulur salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua”
۞۞۞۞۞۞۞

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam lama betul tak ziarah cozz ade buzzy sikit lah maaf ye lambat sampai blog kamu ye…

May 27, 2010 at 11:13 AM

tiba2 aku xnk g pantai dah,..
haha~
info terbaek ok.

May 30, 2010 at 9:23 PM

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Peace no war...
Selamatkan Palestin.. Tanggungjawab Yang Wajib Ditunaikan ... Selamatkan Gaza!
Ratusan ribu rakyat Palestin berada di ambang kebuluran..

Misi KeAmanan dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

June 21, 2010 at 4:05 PM

haiyo.. ini memang gila.. tak pasai2 org lain pun kena gak..

thanks for this informative entry.

July 2, 2010 at 12:41 AM

thax 4 d info
very useful one

September 4, 2010 at 10:32 AM

ntah apa dah jadi. dia bukan nk soh kite terima dia.... dia nk kite jadi mcm dia. hampeh

September 7, 2010 at 12:57 PM

salam..thanks 4 this info..

September 20, 2010 at 4:18 PM

eee,,,,bahaye,,bahaye,,

December 23, 2010 at 1:41 AM

guys! just nak share some info lah.. virus HIV neh bukannya senang2 boleh merebak kat kita. from my reading, i found that virus HIV akan mati kalau berada diluar badan manusia. infact kalau darah yg ada virus HIV tuh terkena kat atas kulit kita yg sihat pun virus tu tak boleh merebak. kulit yg sihat kat sini bermaksud tak ada luka ok. yeah we still need to beware of all those listed tapi logik lah sikit. neh sampai beger pon boleh jangkitkan virus HIV. WOW! hahaha. no heart feeling k. just to share some info. chill! =DD

July 28, 2011 at 5:26 PM

dem.


gua HIV negative


kehkeh

August 22, 2011 at 10:20 AM

salam n hi :) orang datang sini nak bagitau

blog yg dulu tak betul sikit. ni link blog baru. kalau ada masa datanglah okay :) blog lama tu dah tak guna lepas ni, guna blog baru je.

runaziluz.blogspot.com

September 18, 2011 at 5:09 PM

t.kasih untuk info.

mcm2 cara yang tak terjangka boleh tersebar virus ni..kena lebih berhati-hati dan beringat

Post a Comment
 
Support : 8Share lah! | ChurpChurp | Gush Ad lah!!
Copyright © 2014. Echo News Portal - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger